Lees meer over coachtarieven in dit artikel van Coachfinder

Lees meer over het aantal sessies dat gebruikelijk is bij coaching in dit artikel van Coachfinder

Een artikel uit het Leidsch Dagblad lees je hier

Een artikel op CoachLink lees je hier

Blog van Bepper

 • De spiegel die Leven heet.

  De cyclus van een mensenleven is een spiegeling.

  Je begint zonder woorden, zonder controle over je ledematen, zonder kracht om te staan, zonder controle over je stoelgang en zonder mogelijkheden om te kauwen. Alleen door de beste verstaander, is het duidelijk wat je wilt communiceren als je zonder woorden, aangeeft wat je behoefte is. Honger, dorst, aandacht, liefde, slapen, spelen…..


  De moeite die het soms kost om een zelfstandig en goed-in-je-vel-zittende volwassene te worden, is vergelijkbaar met de moeite die het soms kost om afscheid te nemen van je zelfstandigheid en de mogelijkheden van je lijf en geest.
  Zo verdrietig soms.

  Vandaag verhuist een (schoon)moeder naar een gesloten afdeling. Of een (schoon)vader. Of een man of vrouw zonder kinderen. Alles maar over je heen moeten laten komen…..Anderen die voor jou besluiten….steeds mee uit handen geven…steeds minder contrôle……

  Dat kan veel frustratie en agressie oproepen. Er wordt veel onmacht, machteloosheid gevoelt. Veel onbegrip ervaren en het doet veel verdriet.
  En áls dat gevoeld wordt, moet dat er uit.
  Of niet? Inslikken? Sussen? Accepteren? Berusten?

  Ondanks dat er veel is en kan, ondanks vele zorgzame hulpverleners…..vraag ik me af of het goed is zo. Wat moet een mens toch veel leren. En ont-leren! Permanente Educatie is niks nieuws hoor, het is mens-eigen.

 • Voor jou

  Van jouw leven is er maar één

  Er is maar één iemand met dit leven

  En dat ben jij

  Jij gaat erover

  Jij bepaalt

  Wat je kiest

  Bij alles waarin je te kiezen hebt

  Je verliest

  Als je kiest

  Voor wat een ander wil

  Voor wat jij denkt dat je moet

  Voor wat jij denkt dat verwacht wordt

  Voor alles wat niet bij draagt 

  Aan gelukkig, tevreden en ontspannen

  Jij

  Dus voel je vrij

  Kies je vrij

  En voel je nog vrijer

  Zo word jij

  Jijer

 • Wil jij je gezien en gehoord voelen?


  Wil jij graag gezien en gehoord worden?

  Veel frustratie, eenzaamheid  en misverstanden komen voort uit het gevoel niet gehoord of gezien te worden. 

  Als iemand een last deelt, hoe klein of groot ook, dan heeft diegene het nodig om gehoord en gezien te worden en erkenning te krijgen voor die last. 

  Aandacht is nodig om te zorgen dat dat gebeurt. 

  Pas als die aandacht oprecht is gegeven en degene met de (eerst gedeelde) last zich gehoord en gezien voelt, dan pas kan deze persoon echt aandacht geven aan de ander. 

  Dus ook al heeft die ander voor zijn gevoel een veel grotere last, een zwaardere last of een belangrijkere of vergelijkbare last, als deze tweede persoon wél gelijk aandacht voor zijn eigen last(en), dan heeft persoon 1 geen echte ontspannen aandacht. Hij kan niet goed luisteren, er zit onrust in de weg.

  Het gevolg is dat beiden zich niet gehoord en gezien voelen en beiden zich alleen voelen met hun last.

  Daarom is er deze formule. Hoewel het moeilijk is, is alleen het bewustzijn al helpend om het aantal keren dat dit mis gaat in interactie tussen mensen en zorgt voor nare gevoelens en verstoring van de relatie, al de moeite waard.

  De 1e aandacht gaat naar de last die als 1e gedeeld wordt. 

  Wil jij aandacht voor jouw last? Deel die dan op ‘een eigen moment’. 

  Slik je lasten door en stapel je je frustraties, dan zul je zien dat dit moeilijker wordt. Dus hoe vaker je je eigen moment kiest om je eigen lasten even te delen en daar aandacht voor te vragen, hoe beter jij wordt als luisteraar en hoe ontspannener je bent in het geheel.

  Ik ben benieuwd wat je van deze visie vindt en of je hier ervaring mee hebt.

  Wil jij deze formule leren toepassen en oefenen? Voor jou of jullie samen? Boek dan een intake en begin je reis naar betere communicatie!

  #aandacht #gezienworden #gehoordworden #luisteren #samenwerken #relatie #ditwerktwel #communicatie #misverstanden #coaching