Feniks / Phoenix Challenge, terug in je leven met levendigheid….

De Feniks Challenge is ontwikkeld voor iedereen die vanwege Corona of door andere oorzaken, zich in meer of mindere mate heeft teruggetrokken uit de maatschappij en daar last van heeft.

Als je door thuis-werken of door een andere reden thuis alleen zit of je alleen voelt. Als je moeite hebt de draad van sociale interactie, live ontmoeten en het aandurven van de dynamiek met anderen en de omgeving weer op te pakken. Als je dat wel wilt maar het je niet (goed) lukt.

Om de 30-dagen-challenge aan te gaan heb je een Feniks-scoreschema nodig.

Het is gratis beschikbaar voor ieder die daar behoefte aan heeft. Die net als voorheen, of misschien wel beter dan voorheen, zich comfortabel en vertrouwd wil voelen bij de live interactie met mensen, bekend en onbekend.

Voor veel mensen is het lastig de weg terug te vinden na een periode van maatregelen die een terugtrekkende beweging in gang hebben gezet.

Als dat voor jou lastig was, maar ook als dat voor jou ‘best wel prettig’ was, dan kan het zijn dat je het verder hebt doorgevoerd dan de regelingen vroegen. Dat je de neiging hebt je te verstoppen, contact uit de weg te gaan, je terug te trekken….. en soms heeft dat ook als gevolg dat je negatieve gedachten krijgt, jezelf minder goed verzorgt, gaat geloven dat het zo beter is….. en je langzaam maar zeker minder goed in je vel komt te zitten.

Dus dat je meer vrijheid inlevert dan nodig is of gevraagd wordt. Het kan dan zijn dat je minder ‘leeft’. Om op de lange termijn gelukkig te zijn en blijven, is er interactie nodig.

De Feniks-30-dagen-Challenge nodigt je uit om stap voor stap, dag voor dag, jezelf uit dit moeras te trekken.

Indien je vragen hebt over deze challenge dan ben je van harte welkom contact op te nemen.

Kom je er alleen niet uit, dan kun je natuurlijk hulp vragen bij vrienden, familie, een coach of andere hulpverlener. Het maakt natuurlijk niet uit waar, als het jou maar helpt en als jij hulp durft te vragen én te ontvangen. Maar het kan bijvoorbeeld bij Bepper Coaching in Leiden (online en live in Leiden 😉

Toelichting bij de Challenge

Op de Feniks-score-kaart vind je allemaal termen. Per regel geef je jezelf elke dag een score. Dat gaat heel snel. De opgetelde scores is de Feniks-score.

De bedoeling is, dat jij voor je Feniks-challenge eerst een 0-meting doet. Oftewel, wat is op dit moment je Feniks-score?

Vanaf deze 0-meting probeer je 30 dagen lang, elke dag, deze meeting te doen.

Bij de dagelijkse meting hoort een Feniks dag-score (vul in bij de 30 rondjes van de dagen), en een paar vragen waarvan je het antwoord opschrijft voor jezelf.

Je hoeft niet door te gaan tot de maximale score. De maximale score (70) hoeft helemaal niet het beste voor je te zijn. Gemiddeld genomen zou je kunnen zeggen dat een doelstelling van 40 punten een mooie balans in je leven geeft. Meer mag, iets minder ook, maar blijf je steken op of onder de 30, dan kan ik me voorstellen dat hulp vragen in ieder geval een goed idee is.

Dit is geen wetenschap, maar een indicatie. Alles draait om jouw eerlijke gevoel over jouw leven en hoe dat er op dit moment voor staat en wat dat met jou doet.

Vanuit de hoop dat dit een klein stukje bijdraagt, geef ik je dit gratis en wens ik je heel veel succes met je proces naar meer geluk in je dagen. Door je aan te melden voor de Brief van Bepper, krijg je automatisch een welkomstmail waarin de download-link zit.

Veel succes!

Liesbeth Bouwhuis

en ontvang de Feniks-30-dagen-Challenge-kaart gratis via een downloadlink in de bevestigingsmail.

Je kunt de onderstaande Feniks-30-dagen-challenge-kaart ook rechtstreeks downloaden via de link hieronder.

Termen & Toelichting

Omdat je de termen die je op de Feniks-scorekaart verschillend kunt interpreteren, zetten we ze hieronder op een rijtje en vertellen we wat wij daarmee ongeveer bedoelen.

Jij kunt dan beter inschatten welke score je per term toekent voor de dag.

TermWat bedoelen we er mee? We schetsen een beeld.
Consumeren(te) veel kopen. Kant-en-klaar-eten of bezorgmaaltijden. Jezelf niet als onderdeel van een probleem zien.
ProducerenIets maken, repareren of ontwikkelen. Bijdragen aan een oplossing. Zelf koken. Creatief op zoek naar mogelijkheden.
PassiefNiks doen. Geen initiatief nemen. Er vanuit gaan dat anderen het oplossen. Geen macht voelen en ook geen eigenaarschap. Oftewel geen actie.
ActiefNeemt initiatieven. Komt met bijdrage. Denkt mee en/of doet mee. Geeft niet op. Investeert.
AlleenAlleen zijn of je afzonderen door tussen anderen je af te sluiten. Door geen (oog)contact te maken, je koptelefoon/oortjes op te laten. De deur niet open doen of de telefoon niet opnemen. Niet reageren op externe prikkels.
SamenContact maken, initiatief nemen. Sociaal en interactief zijn met andere mensen. Met mensen die je kent. Met mensen die je niet kent. Samen praten, samen leven en samen dingen doen of aan dingen werken.
BuitenUit huis, frisse lucht, het kunnen voelen van wind, regen, zon en buitentemperatuur.
BinnenTussen de muren van je huis, kantoor, kamer enz.
Stad/DorpIn de bebouwde kom zijn. Verkeer. Geluid. Asfalt, stenen, drukte.
NatuurGroen (weiland, bos, strand, hei enz.), water en lucht zonder stadse geluiden of bedrijfsgeluiden. Dus met afstand tot dingen die door mensen gemaakt worden.
Iets voor jezelfDat wat je doet alleen maar omdat jij het jezelf gunt. Iets waar jij jezelf mee verwend voelt, maar dat niet slecht voor je is.
Iets voor een anderIets dat je doet voor een ander of voor anderen waardoor je bijdraagt aan iets dat groter is dan jijzelf.
Live contactEchte mensen, echte gesprekken, echt contact. Oppervlakkig en met inhoud. Dus niet via een apparaat, in welke vorm dan ook.
OntspannenIets waardoor je je gedachten even kunt laten voor wat ze zijn. Een leeg hoofd. Een ontspannen lijf. Met verwondering en rust om je heen kijken.
BewegenJe lichaam actief gebruiken, voor praktische doeleinden of voor fysieke, gezondheid doeleinden. Of omdat je er van geniet.
Werken / leren Je kost verdienen, of werken op vrijwillige basis, en jezelf ontwikkelen. Nieuwe dingen lezen, ontdekken, onderzoeken of doen. Al dan niet via een instituut.
Gezond etenHoewel de meningen hierover nogal uiteen lopen weet je vast wel wat in ieder geval NIET gezond is. Dat laat je dus in 95% van de gevallen staan.
Gezond drinkenHoewel de meningen hierover nogal uiteen lopen weet je vast wel wat in ieder geval NIET gezond is. Dat laat je dus in 95% van de gevallen staan.
Iets opruimen/ schoonmakenHygiene is belangrijk, voor jezelf en je directe omgeving. Verwaarloos je je woonplek, dan doe je waarschijnlijk ook jezelf tekort. Laat je het aan iemand anders over, dan doet het schuldgevoel je eigenwaarde ook geen plezier meestal.
Dagdromen / LanterfantenHelemaal niks doen. Een periode per dag. Soms een kwartier, soms een uur….. geen apparaten, geen beeldscherm, geen papier….alleen met je ogen open in de omgeving zijn, observeren, zonder oordelen, beetje fantaseren…beetje denken…filosoferen… ….zonder doel.