Wil jij je gezien en gehoord voelen?


Wil jij graag gezien en gehoord worden?

Veel frustratie, eenzaamheid  en misverstanden komen voort uit het gevoel niet gehoord of gezien te worden. 

Als iemand een last deelt, hoe klein of groot ook, dan heeft diegene het nodig om gehoord en gezien te worden en erkenning te krijgen voor die last. 

Aandacht is nodig om te zorgen dat dat gebeurt. 

Pas als die aandacht oprecht is gegeven en degene met de (eerst gedeelde) last zich gehoord en gezien voelt, dan pas kan deze persoon echt aandacht geven aan de ander. 

Dus ook al heeft die ander voor zijn gevoel een veel grotere last, een zwaardere last of een belangrijkere of vergelijkbare last, als deze tweede persoon wél gelijk aandacht voor zijn eigen last(en), dan heeft persoon 1 geen echte ontspannen aandacht. Hij kan niet goed luisteren, er zit onrust in de weg.

Het gevolg is dat beiden zich niet gehoord en gezien voelen en beiden zich alleen voelen met hun last.

Daarom is er deze formule. Hoewel het moeilijk is, is alleen het bewustzijn al helpend om het aantal keren dat dit mis gaat in interactie tussen mensen en zorgt voor nare gevoelens en verstoring van de relatie, al de moeite waard.

De 1e aandacht gaat naar de last die als 1e gedeeld wordt. 

Wil jij aandacht voor jouw last? Deel die dan op ‘een eigen moment’. 

Slik je lasten door en stapel je je frustraties, dan zul je zien dat dit moeilijker wordt. Dus hoe vaker je je eigen moment kiest om je eigen lasten even te delen en daar aandacht voor te vragen, hoe beter jij wordt als luisteraar en hoe ontspannener je bent in het geheel.

Ik ben benieuwd wat je van deze visie vindt en of je hier ervaring mee hebt.

Wil jij deze formule leren toepassen en oefenen? Voor jou of jullie samen? Boek dan een intake en begin je reis naar betere communicatie!

#aandacht #gezienworden #gehoordworden #luisteren #samenwerken #relatie #ditwerktwel #communicatie #misverstanden #coaching