Het oppikken van signalen is essentieel. Preventief inzetten van coaching helpt veel leed voorkomen voor de medewerker én beperkt het risico op uitval. 

Ook als een medewerker (nog) niet dreigt uit te vallen, kan het aanbieden van een coachtraject veel winst opleveren voor de persoon in kwestie én voor de organisatie. Beiden zullen profiteren van de persoonlijke groei en de professionele groei op het gebied van soft skills zoals communicatie vaardigheden, zelfbewustzijn, leiding geven, feedback geven en ontvangen, zelfvertrouwen en keuzes maken.

Bepper biedt een abonnement voor organisaties aan. Dat heeft veel voordelen.

Financieel 

Bij afname meerdere coachtrajecten per jaar levert het abonnement voordeel op ten opzichte van het toch al bescheiden tarief van Bepper. Abonnement A is goedkoper dan B, maar het voordeel bij B loopt flink op bij afname van meerdere coachtrajecten.

Voordeel bij Abonnement A begint vanaf 4 trajecten per jaar.
Voordeel bij Abonnement B begint vanaf 8 trajecten per jaar.
Abonnementsprijs A = € 600,- per jaar. Prijs Traject bij A = € 480,- (uurtarief per sessie € 80,-)
Abonnementsprijs B = € 1800,- per jaar. Prijs Traject bij B = € 390,- (uurtarief per sessie €65,-)
Prijs per traject zonder Abonnement = € 630,- (uurtarief €105,-)
*NB alle hier genoemde bedragen zijn exclusief BTW

*NB2 een traject bestaat uit 6 sessies van 1 uur (sessie 1 is intake en wordt niet gerekend als traject wanneer de cliënt en coach geen klik ervaren) + 1 drie-weg-sessie online met de leidinggevende indien gewenst. Bij het traject behoort een online omgeving waarin gewerkt kan worden aan opdrachten, reflectieverslagen, logboek en meer.

Kennis van de sector

Bepper heeft al veel mensen die werkzaam zijn in het Bioscience park Leiden gecoacht. Zowel in het Nederlands als in het Engels. We weten in welke omstandigheden medewerkers werken en wat er zoal speelt.

Advies

Door het coachen van meerdere medewerkers van een organisatie kan er soms een rode draad worden opgepikt. Zonder op de inhoud van de sessies in te gaan, kan Bepper in gesprek met de organisatie om bepaalde punten onder de aandacht te brengen. De organisatie kan dan met dit opgepikte signaal besluiten wat ze daar wel of niet mee kunnen en willen doen. Er kan in ook overleg een programma worden opgesteld waarbij Bepper voor uw organisatie een scan maakt van uw organisatie en de behoefte aan scholing, ontwikkeling en loopbaancoaching. Eventueel kan hiervoor een beroep worden gedaan op subsidie vanuit de SLIM-regeling.

Eén loket

Als abonnementhouder weet u met wie u te maken heeft en waar u aan toe bent. Korte lijnen en snelle heldere communicatie. Wij bieden coaching op het gebied van Work-Life-Balance, executive coaching, communicatie en andere soft skills. 

Ook bieden we sessies aan voor twee personen waarbij de samenwerking niet prettig verloopt. Afzonderlijk maar ook samen, kunnen zij een coach traject volgen om de interactie en samenwerking te optimaliseren. 

U kunt hieronder uitrekenen bij welk abonnement en aantal trajecten per jaar u welk voordeel heeft.

Natuurlijk bent u ook zonder abonnement welkom bij Bepper. Wij komen graag bij u langs om kennis te maken.

[scc_calculator type=’text’ idvalue=’2′]